пʼятницю, 22 листопада 2013 р.

Швидке діагностування хвороб

1. Мільдью- плями з пліснявим нальотом. Плями незграбні або розпливчасті, блідо -зелені,жовті або червонувато -бурі, з білим нальотом на нижньому боці листка. На ягодах темно- бурі плями, вкриті сірувато- білим ніжним нальотом. На пагонах сіруваті або бурі вдавлені плями.

2. Оїдіум- на листках білий борошнистий наліт, який легко стирається. На ягодах білий борошнистий наліт, вражені окремі ягоди або все гроно, на ягодах тріщини, насіння оголюються, уражені ягоди засихають. На пагонах білий борошнистий наліт, тканина бура.

3. Хлороз- темно- зелене забарвлення листя поступово переходить у світло- зелений, блідо -жовтий колір, зелене забарвлення зберігається вздовж жилок листка.

4. Антракноз- плями різної величини, незграбні або неправильної форми, сірі, з червонуватою або темно- бурою облямівкою. На ягодах округлі буруваті або брудно- сірі плями, обплямовані червонувато -бурим або чорним обідком. На пагонах поглиблені бурі плями, виразки або глибокі рани з напливами по краях.

5. Сіра гниль- на ягодах сірий пухнастий наліт.

6. Бактеріальний рак- на коренях, кореневій шийці або біля основи куща бурі тверді нарости, спостерігаються нарости і на надземних частинах.
Саджанці та живці винограду оптом і вроздріб (від однієї одиниці) з доставкою в будь-який регіон України. ✅