Віталій Володимирович Загорулько вивів немало гідних гібридних форм винограду, з яких Лівія, можливо, є головним досягненням в селекційній роботі. Лівія успадкувала кращі якості від своїх батьків: забарвлення ягоди від Фламінго, розміри грон, врожайність і смакові якості від Аркадії. Мускатний аромат виражений навіть сильніше, ніж в батьківському сорті Аркадія, він явний і відчувається в будь-який рік, при будь-яких погодних умовах. Поява Лівії стало справжнім проривом в історії виноградарства України. Сорт включає найкращі якості справжнього столового винограду з непоганою стійкістю. Лівія пройшла серйозний шлях від появи, численних випробувань і занесення в 2011р до державного реєстру сортів України. В даний час авторські права на сорт винограду Лівія передані інституту "Магарач", м. Ялта.